Bära barn :)

10 Fördelar med att bära barn :)


1. Främjar fysisk närhet mellan förälder och barn. Beröring ger barnet viktiga signaler att man finns där, älskar det och beskyddar det.

2. Främjar känslomässig närhet mellan förälder och barn. Den kroppsliga närheten stärker den emotionella bindningen till varandra.

3. Främjar amning när mamman bär barnet, då barnet ständigt finns nära brösten och får lättare att signalera och tillfredsställa mat- och sugbehov.

4. Optimerar den fysiologiska utvecklingen. Eftersom människan har utvecklats under lång tid, och burits under denna tid, har själva bärandet blivit en förutsättning för barnets fysiska utveckling. Ryggen rätas långsamt ut vid bärande och nack- och ryggmusklerna stärks. Barn som bärs har bättre muskelton. För att hålla balansen tränas också motoriken.

5. Främjar utvecklingen av barnets balanssinne, då den tränas kontinuerligt. Jämförande studier har visat att barn som bärs klarar snabbare av fysiska övergånger, t.ex. från att sitta till att stå.

6. Bättre för barnets hälsa. När ett barn ligger ensam ökar stresshormonerna i dess kropp, vilket kan leda till en mängd hälsoproblem, bl.a. matsmältningsproblem och högre känslighet för smitta.

7. Barnet är tryggare och nöjdare. Ett barn som bärs gråter mindre och är mer vaken på sin omgivning. Bärandet ger barnet budskapet att det är älskat och välkommet.

8. Barnet får lättare att ta kontakt. När ett barn bärs hamnar det på en höjd som gör det lättare att ta kontakt med andra. Det blir också lättare för andra att ta kontakt med barnet.

9. Barnet får vara i händelserna centrum. Istället för att få perioder med mycket uppmärksamhet, varvat med perioder med ensamhet, får barnet vara delaktig i sin familjs liv på ett naturligt sätt.

10. Mer praktiskt för föräldern. Det är lättare att röra sig i både stadsmiljö och ute i naturen. Hemma kan föräldern göra många av sina vanliga sysslor med barnet hos sig, mer blir gjort och "föräldrastressen" minskar.

Obs! alla fysiologiska fördelar med att bära barn förutsätter att barnet bärs med någon typ av traditionell bärverktyg, ej konventionell bärsele där benen hänger rakt ner

Sen att det är otroligt mysigt att få ha sitt barn så nära, och att man kan titta på sin lilla hela tiden är ju inte heller en nackdel ;)
Nä, jag skulle inte heller orka bära hela tiden ;)



Hehe
http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.abctidning.se/tidpix/YequanaSling.jpg&imgrefurl=http://www.abctidning.se/x0009h.html&usg=__RDl4ev3iDAHlOGknP0E96eHYpTQ=&h=300&w=199&sz=16&hl=sv&start=1&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=AR9BVtRNspUnkM:&tbnh=116&tbnw=77&prev=/images%3Fq%3Db%25C3%25A4ra%2Bbarn%26um%3D1%26hl%3Dsv%26tbs%3Disch:1



Postat av: Kicki

Ja det hade vart kul om du också kom:)

Men du måste svara på inbjudan att du kommer delta så dom ser på listan att du är med, sen måste du betala hundra spänn till hon Carro senast imorn...fast du har nog säkert fått mail om det :)

2010-09-16 @ 07:01:37
URL: http://kikzon.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0